Нашите служители трябва да знаят, че униформата не пази никого. Това

...
</TD
>Нашите служители трябва да знаят, че униформата не пази никого. Това
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Нашите служители трябва да знаят, че униформата не пази никого

Нашите чиновници би трябвало да знаят, че униформата не пази никого. Това сподели служебният министър на вътрешните работи в коридорите на Народното събрание по случая със арестувания чиновник на Министерство на вътрешните работи, който е превозвал мигранти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

" За мен е задоволително е, че сътрудниците му, виждайки служебната му карта, не са се поколебали да му сложат белезници, да го задържат и да го привлекат към отговорност, като го дадат на органите на Прокуратурата. Не са се поколебали ръководителите да го остранят от служба със стартирано дисциплинарно произвеждане, тъй че нашите чиновници би трябвало да знаят, че униформата не пази никого, служебната карта не пази никого, тя единствено задължава нашите чиновници да не петнят достойнството на министерството. Не бива поради един чиновник да се хвърля тиня върху цялата институция. Напротив, би трябвало да се оценят силата на Министерство на вътрешните работи да чисти, да се бори с корупцията в личните си редици ", сподели министърът.

Министърът сподели, че няма данни други полицейски чиновници да са взели участие в превозването на мигрантите. 

" Няма данни други служители на реда да са взели участие в това. Напротив, той е открит от сътрудници, които са го спрели, задържали. Следен е от Бургас до мястото, където е спрян. Готвим огромна акция. В хода на подготовката на тази акция сме намерили данни и за този съответен транспорт на мигранти, който е сбъднат. За злощастие, си е разрешил наш чиновник да взе участие в него ", изясни Демерджиев. 

Демерджиев изясни, че по време на подготовката на огромната акция, която стартира идната седмица, е събирана оперативна информация.

" Когато работиш и събираш оперативна информация, напълно обикновено е да следиш това, което в това време се случва. Това, което в това време се е случило, е въпросното взимане на мигранти от региона на Бургас и извозването им към западните граници ", сподели още служебният министър.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР